Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Febra Dengue
12-08-2015, 05:01 PM
Post: #1
Febra Dengue
Acum,in Hawaii numarul de cazuri de febra dengue a crescut la 136, fapt care i-a determinat autoritatile de sanatate sa avertiza rezidetii si turisti sa-si ia masuri de precautie pentru a evita contractarea virusului.

Într-o declarație publicată duminică, județul Hawaii a declarat că 119 de locuitori și 17 vizitatori de pe insula Hawaii, cel mai mare de opt insule principale ale statului, au fost confirmate de a avea febra dengue. Ultimului focar dengue a avut loc in 2001 si a durat aproximativ 10 luni .

Interesant este ca virusul raspândit de muscatura de tantari infectati, este mai putin frecvente pe insula Hawaii. Oficiali din domeniul sanatatii au spus ca , probabil, virusul introdus pe insula de catre o persoana care a contractat virusul in alta parte a lumii si tantarulprin muscatura s-a infectat si a care sa raspandit febra.

Cum acum, la mijlocul lui decembrie incepe sezonul turistic de varf .....aviz amatorilor.


Febra Dengue este o infecţie cauzată de un virus care este transmis (răspândit) de ţânţari. Febra Dengue este cunoscută şi sub numele de „febra oaselor rupte” deoarece durerile osoase pot fi atât de intense încât creează senzaţia că oasele se rup. Printre simptomele acestei boli se numără febra, durerile de cap, erupţiile cutanate asemănătoare celor care apar în cazul rujeolei [Image: 230px-Denguerash_zps1597itqp.jpg] şi durerile musculare şi articulare. Există şi situaţii în care febra Dengue poate evolua în una dintre cele două forme severe, cu risc vital, ale bolii. Prima dintre acestea, febra Dengue hemoragică, provoacă hemoragii, permeabilizează vasele sanguine (tuburi care transportă sângele) şi determină scăderea numărului de trombocite (ducând la formarea de cheaguri de sânge). Cea de-a doua formă severă, sindromul de şoc Dengue, determină valoare scăzută a tensiunii arteriale.

Există patru tipuri diferite de virus Dengue. După însănătoşire, persoana infectată cu unul dintre aceste tipuri de virus capătă imunitate pe tot parcursul vieţii împotriva tipului de virus care a provocat infecţia. Cu toate acestea, protecţia împotriva celorlalte trei tipuri de virus va fi una de scurtă durată. Dacă persoana respectivă contractează ulterior unul dintre celelalte trei tipuri de virus, riscul apariţiei complicaţiilor creşte foarte mult.

În prezent, nu există niciun vaccin împotriva virusului Dengue. Măsurile care se pot lua pentru a împiedica contractarea acestei boli constau în protecţia individuală faţă de înţepăturile de ţânţari. În plus, oamenii de ştiinţă recomandă restrângerea habitatului ţânţarilor şi reducerea numărului acestora. În formele uşoare sau moderate ale bolii, tratamentul constă în aportul unei cantităţi suficiente de lichide. În formele mai severe ale bolii, pot fi necesare lichide administrate intravenos (fluidele sunt introduse într-o venă, cu ajutorul unui ac sau cateter) sau transfuzii de sânge (administrarea de sânge de la o altă persoană).


https://ro.wikipedia.org/wiki/Febr%C4%83_Dengue

"Să fii veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viață pentru care să lupți și pe care să îl cucerești."

Ana Aslan
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 
User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | WWW.PREMONITII.RO | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication