Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
10 trucuri utile de folosire a unui stick
05-08-2012, 10:15 AM
Post: #1
10 trucuri utile de folosire a unui stick
La ce se (mai) poate folosi un stick USB? Vedeti 10 trucuri utile

Un stick USB se poate folosi la atat de multe lucruri, incat merita sa fie numit o "achizitie tehnologica profitabila". Capacitatile acestui accesoriu aparent simplu depasesc cu mult sarcina standard de stocare si transfer de fisiere. Cateva trucuri utile pot transforma cu usurinta banalul stick USB intr-un "asistent" expert in multi-tasking, potrivit CNET.

Concret, versatilul stick USB acopera o gama intreaga de sarcini esentiale pentru orice utilizator de computer. Daca functiile de baza sunt bine cunoscute de toata lumea, repararea unui sistem de operare virusat sau rularea aplicatiilor diverse direct de pe drive sunt variante mai putin populare.

1. Blocarea si deblocarea computerului

Cu ajutorul unui soft de securitate numit Predator, computerul personal poate fi blocat si deblocat cu ajutorul unui stick USB. Dispozitivul actioneaza ca o cheie, care permite accesul utilizatorului atunci cand este conectat si il restrictioneaza imediat ce este indepartat.

Oricine incearca sa utilizeze PC-ul fara stick-ul in cauza sau fara sa stie o parola ultrasecreta, se loveste de mesajul ferm "Acces denied".

2. Repararea sistemului de operare virusat

Un stick USB pe care se afla instalat programul gratuit de recuperare a datelor AVG poate sa scaneze un computer al carui sistem de operare a fost atacat de virusi si sa repare "daunele" in timp util.

3. Securizarea documentelor si fisierelor

Un USB drive poate deveni cu usurinta o arhiva personala a documentelor si fisierelor. Informatiile pot fi criptate, astfel incat sa nu poata fi accesate de alte persoane care intra accidental (sau nu) in posesia dispozitivului.

4. Accesarea aplicatiilor si jocurilor

Mai portabil decat un laptop, tableta sau smartphone este stick-ul USB, care permite accesarea aplicatiilor precum Firefox, Chrome sau OpenOffice de pe orice computer.

5. Testarea sistemului Linux

Testarea sistemului open-source Linux se poate face prin intermediul unui stick USB, fara modificarea sistemului principal de operare al computerului

6. Instalarea si testarea Windows 8

Cum versiunea preview a noului Windows 8 este disponibila deja, ea poate fi testata si analizata cu ajutorul unui simplu drive USB.

7. Intretinerea sistemului Windows

Parted Magic, un software instalabil pe orice stick USB, poate sa contribuie la intretinerea sistemului de operare Windows: se pot reseta parole sau se pot realiza partitii pe hard disk fara reinstalare.

8. Instalarea sistemului Windows 7 pe MacBook

Cei care isi doresc acces la ambele sisteme de operare, OS X si Windows, o pot face cu ajutorul unui drive USB pentru a instala Windows-ul pe MacBook. Aceasta facilitate este extrem de utila posesorilor de MacBook Air, care au nevoie un inlocuitor pentru un drive optic.

9. Cadoul de urgenta perfect

Pentru situatiile-limita, un stick USB este cadoul de urgenta perfect. Pe langa utilitatea lui incontestabila, exista si avantajul costului redus si al accesibilitatii maxime de cumparare.

10. Utilizarea ca resursa de promovare pentru companii

Evenimente de promovare pentru companii presupun, printre altele, inmanarea unor cadouri simbolice care sa poarte logo-ul firmei si sa atraga simpatia publicului tinta.

http://www.hit.ro/stiinta-generala/La-ce...-utile/1/?

"Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau. "Gabriel José García Márquez
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-08-2012, 06:08 PM
Post: #2
RE: 10 trucuri utile de folosire a unui stick
Amu', nu neg cele de mai sus, dar exceptand punctele 9 si 10, iti trebuiesc oarece cunostinte sa folosesti un stick la asa ceva 04
Pariez ca 95% dintre utilizatorii de computere nu sunt capabili sa acceseze minim 5 din cele 10 "trucuri" 04

Cand armele sunt ilegale, numai delincventii au arme.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 
User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | WWW.PREMONITII.RO | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication