Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Despre premonitii, profetii
02-25-2012, 04:42 PM
Post: #21
RE: Despre premonitii, profetii
(02-24-2012 08:41 PM)anuk Wrote:  In speranta ca forumul o sa "functioneze " si in 2050 09 fac acesta postare ,pt a " verifica " daca liftul care are să transporte pasageri la 36.000 de kilometri depărtare de Pământ este o premonitie sau un proiect SF 04:


[Image: DY20120222101531743L0.jpg]

Până în 2050 am putea ajunge în spaţiu prin intermediul unui lift, a anunţat compania Obayashi din Tokyo.

Compania susţine că, în mai puţin de 40 de ani, ar putea construi un lift care să transporte pasageri la 36.000 de kilometri depărtare de Pământ. Pentru proiect compania plănuieşte să utilizeze cabluri create din nanotuburi de carbon, un material de 20 de ori mai rezistent decât oţelul.

Proiectul prevede ca un astfel de cablu să ajungă la 96.000 de kilometri depărtare de Pământ, echivalentul unei pătrimi din distanţa până la Lună. Liftul va transporta 30 de pasageri cu o viteză de 200 de kilometri pe oră şi, după 7 zile şi jumătate, va ajunge la o staţie orbitală.

De asemenea, propulsia ascensorului se va realiza cu ajutorul motoarelor magnetice liniare, iar în jurul staţiei vor fi amplasate panouri solare care vor stoca energie ce va fi transportată pe Pământ.

Singura problemă este că firma constructoare nu are nicio estimare legată de costurile la care s-ar putea ridica acest proiect, inspirat parcă din cărţile ştiinţifico-fantastice.

Sursa: The Daily Yomiuri

http://www.descopera.ro
E o aberatie; astia uita ca pamantul se invarte.. uita de curentii de aer care au o viteza de + 500km/ ora samd..
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
04-29-2012, 09:15 PM
Post: #22
RE: Despre premonitii, profetii
Apropo de aberatii ,sarlatanii si ocultisti 04:

Ocultistii de langa noi


Exista zeci de milioane de persoane pe glob care-si revendica puteri paranormale, magice: vrajitori, prezicatori, clarvazatori, vindecatori, ghicitori etc. Unii sunt chiar dotati cu puteri iesite din comun, native, in special, altii cu modeste capacitati, cea mai mare parte dintre ei incadrându-se in categoria sarlatanilor.

Cei care pretind ca ghicesc viitorul

Jobul lor: prezicerea viitorului. Fiecare are insa tehnica sa. Unii pretind ca percep imagini inlantuite, asemenea unui film, in timp ce ating mâna clientului. De pilda, cele ale unui viitor accident. Sau cele ale unei nunti imparatesti. Altii pretind ca citesc viitorul in liniile mâinii, in cafea, in visele clientilor, in astrograme, in cartile de tarot, in globul de cristal, in trasaturile fetei etc.

Cei care isi aroga calitatea de medium, afirma ca intra in posesia de informatii furnizate de defuncti, mai ales in timpul sedintelor de spiritism, in timpul carora se produc miscari de obiecte, in special ale unui pahar asezat cu gura in jos care se deplaseaza spre literele alfabetului dispuse circular pe o masa din lemn lipsita de cuie. In acest caz lucrurile se petrec in mod real, dar spiritul invocat raspunde intotdeauna ironic sau fals la intrebarile puse de medium. Un fenomen care a fost observat de nenumarati participanti la astfel de sedinte si care a fost filmat, absenta oricarui truc fiind atestata de toti specialistii care au monitorizat fenomenul si care n-au gasit nici o explicatie legala de deplasarile paharului.

Detectorii de apa si comori

La tara, in special, se face uneori recurs la cei care pot detecta cu ajutorul unei baghete din lemn o sursa de apa subterana in vederea saparii unui put. O alta categorie de detectori sunt radiestezistii, care folosesc ansa din lemn, cupru... sau pendulul si care sunt cooptati pentru a detecta metale pretioase, comori.

In primul caz, bagheta vibreaza daca se afla deasupra unei pânze freatice. In cel de-al doilea, ansa sau pendulul oscileaza daca detecteaza metale (pendulul executa si miscari de rotatie). Unii radiestezisti se limiteaza la „explorarea” cu ajutorul pendulului, a fotografiilor locurilor vizate.

Vindecatorii

Daca medicina traditionala nu da roade in vindecarea unor afectiuni, unii pacienti apeleaza la vindecatori. In general, fiecare are specialitatea sa legata de: arsuri, muscaturi de sarpe, intepaturi de paianjeni otravitori, oase si articulatii dizlocate, dermatite, hepatite, boli de inima sau de suflet... Inainte de procedurile la care recurg, fac semnul crucii in locul afectat, recita mental sau murmurând formule secrete prin care invoca ajutorul unor sfinti.

Bioterapeutii, de pilda, in viziunea carora corpul e traversat de fluide electromagnetice, incearca prin pase sa restabileasca echilibrul acestora in organism, eliminând blocajele. In locurile in care senzorii palmelor depisteaza un deficit energetic bioterapeutul ii transmite pacientului fluxuri de energie.

Vrajitorii

In ierarhia persoanelor cu puteri „supranaturale”, acestia se afla pe primul loc. Pretind ca pot schimba destinele, desfac farmecele altor vrajitori, blestemele, schimba sentimentele pentru a lega un cuplu, aduc in cale bogatii s.a.m.d. Puteri care actioneaza si asupra animalelor si obiectelor. „Pot” imblânzi un pradator feroce sau incendia prin puterea gândului sau in urma unor ritualuri, o casa... Fiecare obiectiv e insotit de ritualuri precise, cunoscute doar de ei sau improvizate. Aptitudini la care se adauga cele de vindecator, clarvazator etc.

Pentru a intari credibilitatea clientilor, vrajitorul recurge la sacrificii de animale, la preparate magice in componenta carora intra oua, cozi de reptile, praf din coarne sau din copite de animale etc. din care se obtine o fiertura magica. In alte cazuri, ingredientele fierte sunt uscate si macinate. Clientul urmeaza sa inghita o mica doza din delicatesa finala care-i va rezolva toate problemele. Daca i se face rau, vrajitorul ii va administra un antidot.

DORIN MARAN


http://www.revistamagazin.ro
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-24-2012, 08:39 PM
Post: #23
RE: Despre premonitii, profetii
Premoniţiile există şi sunt un proces biologic, afirmă un nou studiu .

Premoniţia ar putea fi un proces biologic real, arată un nou studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Northwestern din SUA.

Oamenii de ştiinţă au efectuat un meta-studiu pe o serie de 26 de cercetări publicate între 1978 şi 2010, ajungând la concluzia că „activităţile anticipatorii anormale” – fenomen cunoscut po39r sub numele de „premoniţie” – există cu adevărat, fiind posibil să existe o legătură între aceste activităţi şi descoperirile recente din domeniul biologiei cuantice.

Cercetătorii recunosc că mintea subconştientă ştie, de multe ori, mai multe decât mintea noastră conştientă. „De exemplu, măsurile fiziologice arată că reacţiile subconştiente tind să le preceadă pe cele conştiente”, spune Julia Mossbridge, coordonatorul noului studiu. „Ceea ce a fost neclar până acum este dacă oamenii au într-adevăr capacitatea de a prezice evenimente importante din viitor fără a avea vreun indiciu referitor la acestea”, explică Mossbridge.

Mossbridge a oferit ca exemplu un scenariu în care o persoană care poartă căşti pe urechi şi se joacă un joc video nu ar putea să audă că şeful său se întoarce la birou. „Analiza noastră arată, însă, că atunci când oamenii sunt atenţi la propriul corp, pot detecta aceste «activităţi anticipatorii anormale” cu 2 până la 10 secunde înainte, închizând jocul video la timp”, explică cercetătoarea. „Aceştia ar avea suficient timp să deschidă documentul la care se presupunea că lucrează, chiar înainte ca şeful să intre în cameră”, adăugă Mossbridge.

Fenomenului i se mai spune şi „presentiment”, însă Mossbridge nu este convinsă că oamenii „simt” cu adevărat viitorul. „Prefer să mă refer la acest fenomen cu numele de «activitate anticipatorie anormală». Fenomenul este anormal, afirmă unii oameni de ştiinţă, pentru că nu-l putem explica folosind cunoştiinţele actuale despre biologie; cu toate acestea, descoperirile noi din domeniul biologiei cuantice ar putea duce la înţelegerea sa. Este anticipatoriu, deoarece pare să prezică schimbări fiziologice viitoare ca reacţie la un eveniment necunoscut, şi este o activitate, deoarece este compusă din schimbări ale pielii, ale sistemului nervos şi a celui cardiopulmonar”, explică Mossbridge.

Studiul confirmă existenţa acestui fenomen, însă nu este creditează ipotezele care susţin că acesta are o explicaţie supernaturală sau paranormală. Cercetătorii consideră că, în ciuda faptului că încă nu a fost înţeleasă, cauza acestui proces de anticipare este rezultatul unor procese fizice.

Cercetarea a fost efectuată cu ajutorul lui Patrizio Tressoldi de la Universitatea din Padova şi Jessica Utts de la University of California, Irvine, rezultatele fiind publicate în jurnalul ştiinţific Frontiers in Perception Science.
http://www.descopera.ro
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 
User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | WWW.PREMONITII.RO | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication