Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum puteti creste siguranta parolelor folosite zilnic
05-14-2011, 08:53 AM (This post was last modified: 05-14-2011 08:54 AM by bodo.)
Post: #1
Cum puteti creste siguranta parolelor folosite zilnic
Ati vazut probabil reportajele de la tv, unde diverse persoane erau santajate pentru ca le-au fost schimbate diverse parole. E groasa daca aveti si alte informatii importante, date personale importante, conturi bancare. Iata cum poti avea parole mai sigure(desi io recomand sa nu prea aveti astfel de informatii prin calculatorul personal, e mult mai sigur 09 ).


Cum să ai parole mai sigure urmând cinci paşi simpli

Acordaţi importanţă parolelor pe care le utilizaţi? Aţi evaluat posibilitatea că o persoană rău intenţionata să afle şi să folosească în numele dumnevoastră o parolă de access cu drepturi superioare la care în mod normal nu ar avea acces?

Ca rezultat al folosirii unor parole lipsite de securitate aceste persoane rău intenţionate ar putea avea acces nelimitat la fişierele şi documentele dumneavoastră confidenţiale, ar putea accesa e-mail-urile dumneavoastră, iar în cel mai rău caz ar putea realiza operaţiuni bancare în numele dumneavoastră.
Cum puteţi creşte siguranţa parolelor?

Pentru a evita astfel de situaţii, va încurajez să aplicaţi următoarele sfaturi prin care veţi creşte siguranţa parolelor pe care le utilizaţi zilnic:

1. Folosiţi un număr de minim de 6-8 caractere

A avea o parolă scurtă şi simplă este cam acelaşi lucru cu a nu avea o parolă deloc. Parole precum „caine”, a€œcasa”, „€œ123456” sau „€œparola” sunt uşor de reţinut, dar sunt la fel de uşor de ghicit de către o persoană rea intenţionată. Folosiţi parole puternice de minim 6-8 caractere care să fie formate dintr-un mix de litere, numere şi alte semne de pe tastatură.

2. Schimbaţi parolele periodic

O metodă bună şi eficientă constă în schimbarea parolelor la o perioadă de aproximativ 90 de zile, dar este posibil să apăra necesitatea unor schimbări chiar mai frecvenţe acest lucru depinzând de tipul conturilor pe care le utilizaţi. În domenii cu cerinţe de securitate ridicate, schimbarea parolelor trebuie realizată chiar mai des.

3. Nu folosiţi aceeaşi parolă pentru mai multe servicii

Mult prea mulţi oameni folosesc aceeaşi parolă pentru mai multe servicii sau conturi online. Deşi este destul de dificil ţinând cont de multitudinea de servicii pe care le utilizaţi este extrem de important să creaţi parole diferite mai ales în cazul unor conturi precum online banking, fonduri de investiţii, conturi de email. Veţi reuşi astfel să eliminaţi o serie de riscuri date de securitatea parolelor.

4. Aveţi grijă când folosiţi calculatorul altei persoane

Când folosiţi calculatorul altei persoane sau un calculator dintr-un hotel sau cafe bar nu uitaţi să vă asiguraţi că v-aţi delogat şi că aţi închis browser-ul pentru a elimină riscul că altcineva să aibă apoi acces la conturile şi respectiv parolele dumneavoastră.

5. Folosiţi o soluţie de management al parolelor

În loc să va folosiţi memoria sau să notaţi parolele în agende şi post-it-uri riscând astfel să le pierdeţi sau să fie văzute de altcineva puteţi folosi un manager de parole eliminând astfel orice risc şi având la dispoziţie un mod mult mai eficient de a le contabiliza şi reţine.

1Password (29,95$) este o soluţie care poate creă şi reţine în cea mai mare siguranţă parolele dumneavoastră şi oferă în plus posibilitatea stocării datelor legate de licenţele sau cărţile de credit pe care le folosiţi. Pentru cei dintre dumnevoastră care se află mereu în mişcare 1Password se sincronizează pe orice calculator sau dispozitiv mobil prin funcţia gratuită Dropbox.

La fel de eficientă este şi soluţia celor de la Kaspersky; Kaspersky Password Manager (24,95$) poate fi accesat prin intermediul unei dispozitiv cu USB sau interfaţă Bluetooth, precum un telefon mobil. Cu ajutorul unui cod PIN, special creat pentru utilizator, Kaspersky Password Manager se deblochează automat atunci când telefonul mobil se conectează la PC, blocându-se imediat după ce a fost deconectat.

Există şi soluţii gratuite precum LastPass care funcţionează ca un add-on pentru: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari (Mac), Google Chrome şi lucrează cu alte browsere cu Bookmarklets (Opera). Totodată, oferă şi o versiune plătită (1$/lună) cu acces pentru mobile de pe iphone, Blackberry, Windows Mobile, Google Android şi Symbian. O alternativă la LastPass de asemenea gratuită este KeePass un manager de parole uşor de folosit, dar care nu oferă posibilităţi de sincronizare cu dispozitivele mobile.
Beneficii

Adoptarea unei soluţii de management al parolelor aduce beneficii multiple crescând în primul rând gradul de securitate al aplicaţiilor folosite şi reducând riscul pierderilor de date. În plus, sporeşte productivitatea simplificând accesul la date şi aplicaţii.

http://businesscover.ro/cum-sa-ai-parole...si-simpli/

"Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau. "Gabriel José García Márquez
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-14-2011, 11:30 PM
Post: #2
RE: Cum puteti creste siguranta parolelor folosite zilnic
Sfaturi bune. Din pacate, foarte putin folosite inclusiv in domenii forte.
Utilizatorii unor servicii de care ma ocut sunt obligati sa schimbe parola la 30 de zile, parola din minim 12 caractere, minim 3 cifre, minim 1 caracter special si minim un semn de punctuatie, avand grija ca ultimele 10 parole sa nu se repete. O parola pe un astfel de serviciu de-a mea suna ceva de genul
Pl3c4t-amm@rt1laAMara
Inca o idee buna pentru o parola nu este folosirea unui cuvant, ci a unei fraze
Gogubeaberelahalbajoiacuprietenii
Inca ceva, in bruteforce (spargerea parolelor prin combinatii, sustinuta de softuri) aceeasi litera dublata in general creste exponential timpul necesar spargerii parolei.

Cand armele sunt ilegale, numai delincventii au arme.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-18-2013, 02:58 PM
Post: #3
RE: Cum puteti creste siguranta parolelor folosite zilnic
Din nou despre siguranta parolelor......Parolele pe care utilizatorii de internet le folosesc atunci când sunt online sunt din ce în ce mai uşor de spart, potrivit celor de la Deloitte Canada.


Timpul pe care un utilizator de internet îl va aloca pentru a se gândi la o parolă anul acesta va fi mai mare decât durata de viaţa a parolei, spun cercetătorii de la Deloitte. 90% dintre parolele internauţilor vor rezista doar câteva secunde în faţa hackerilor şi nu este vorba doar de parolele de tipul "password" sau "123456", ci şi de acele parole considerate puternice care au opt sau mai multe caractere.


De ce sunt atât de uşor de spart parolele? Cei de la Deloitte pun acest fapt pe seama folosirii aceleiaşi parole pentru mai multe conturi şi pe lipsa de imaginaţie.

Anii la rândul internauţii au utilizat parole de tipul "password" sau "123456", în timp ce hackerii au început să folosească instrumente din ce în ce mai puternice, atât harware, cât şi software.

Cei de la Deloitte propun diverse soluţii de la autentificarea multi-factor, la folosirea de tehnologii biometrice sau la autetificare out-of-band, adică folosirea de mesaje trimise telefoanelor mobile. Cercetătorii trag un semnal de alarmă după ce anul trecut companii precum Apple sau Zappos au fost atacate de hackeri, care au furat datele a milioane de utilizatori.

Cum alegi o parolă care nu poate fi spartă

Dacă nu vrei ca PC-ul tău sau conturile tale online să fie sparte de hackeri trebui să alegi o parolă formată din caractere speciale adică să conţină majuscule, cifre şi diverse alte simboluri. Reţine că o parolă este cu atât mai greu de spart cu cât are mai multe astfel de caractere.

Vezi mai jos cât îi ia unui hacker să spargă o parolă.

Lungime: 6 caractere
Caractere normale: 10 minute
Majuscule : 10 ore
Numere şi simboluri: 18 zile

Lungime: 7 caractere
Caractere normale: 4 ore
Majuscule: 23 zile
Numere şi simboluri: 4 ani

Lungime: 8 caractere
Caractere normale: 4 zile
Majuscule: 3 ani
Numere şi simboluri: 463 ani

Lungime: 9 caractere
Caractere normale: 4 luni
Majuscule: 178 ani
Numere şi simboluri: 44.530 ani

Topul celor mai folosite parole pe internet:
password
123456
12345678
abc123
qwerty
monkey
letmein
dragon
11111
baseball
welcome
iloveyou
1234567
sunshine
master
123123
welcome
football
jesus
ninja
mustang
password1http://www.capital.ro
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 
User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | WWW.PREMONITII.RO | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication