Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alimente contaminate
06-02-2011, 11:30 AM
Post: #21
RE: Alimente contaminate
CE a anulat avertizarea impotriva castravetilor spanioli.


Comisia Europeana a anuntat miercuri seara ca a anulat avertizarea lansata impotriva castravetilor bio spanioli, suspectati ca au provocat o contaminare potential mortala cu bacteria E.coli, relateaza AFP.

"Ultimele teste realizate in Spania si Germania pe castraveti produsi in Spania nu au dezvaluit prezenta tulpinii 0104 a bacteriei E.Coli, iar Comisia a anulat, prin urmare, alerta lansata la nivel european", a precizat CE intr-un comunicat, informeaza MEDIAFAX.

Comisia a informat toate statele membre cu privire la aceasta decizie, data publicitatii imediat la Madrid de Ministerul Sanatatii.

Decizia este "un pas foarte important in vederea unei reveniri la normal cat de repede posibil pentru sectorul agricol spaniol", a subliniat ministerul.

Comisarul european pentru Sanatate, John Dalli, a facut presiuni asupa Germaniei sa isi intensifice eforturile pentru a identifica sursa acestei contaminari aflate la originea unei grave crize de sanatate in Uniunea Europeana si a unei prabusiri a pietei fructelor si legumelor.

"Focarul epidemiei este limitat la zona Hamburg", a precizat comisarul.

Bacteria E.coli 0104, cauza problemelor, a provocat moartea a noua persoane in Germania si a uneia in Suedia, a precizat el, citand un bilant publicat marti de CE, pe baza datelor furnizate de statele membre UE.


http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/I...nioli.html
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-02-2011, 03:58 PM
Post: #22
RE: Alimente contaminate
Pare a se complica treaba04:

OMS: Bacteria care a invadat Europa este unică. Microbiolog român: „Nu e semn prea bun.


Epidemia bacteriană din Germania a fost declanşată de o tulpină nemaiîntîlnită până acum, spun oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Sursa contaminării rămâne în continuare incertă.

Analiza genetică a arătat că bacteria E. Coli a fost îmbogăţită cu două tipuri de gene: E Coli enteroagregativ şi E. Coli enterohemoragic, o schemă nemaiîntâlnită până acum.

Sursa contaminării rămâne incertă. Deşi iniţial au fost incriminaţi castraveţii spanioli, un al doilea set de analize a arătat că nemţii s-au înşelat. Cum sursa nu a fost identificată şi nu va fi identificată prea curând, după cum spun oficialii germani, numărul deceselor şi al îmbolnăvirilor ar putea crește vertiginos.

Microbiologul Marian Neguţ crede că "unicitatea" bacteriei nu este semn prea bun. "Acum 20 de ani exista un singur tip, acum sunt şase serotipuri recunoscute. Acesta este al şaptelea serotip. Faptul că a fost identificată atât de târziu nu este semn prea bun, are o agresivitate ceva mai înaltă decât celelalte tulpini. Această bacterie are două toxine extrem de agresive, de aceea numărul îmbolnăvirilor cu sindrom uremic hemolitic este foarte mare".

Faptul că autorităţile nu au găsit până acum sursa contaminării nu are însă nicio legătură cu tulpina bacteriei, mai spune specialistul. "Măsurile pe care trebuie să le ia autorităţile sunt aceleaşi, nu contează tulpina bacteriei. Întâi se întocmeşte o listă cu alimente suspecte, pe baza răspunsurilor pacienţilor, după care se prelevează probe, se fac analize", explică microbiologul Neguţ.

Bilanțul epidemiei: 17 morți și peste 1500 de bolnavi


Infecţia cu tulpina unică a bacteriei E. Coli poate provoacă sindrom uremic hemolitic care blochează rinichii şi duce la hemoragie intestinală. Epidemia a izbucnit în urmă cu două săptămâni în nordul Germaniei, dar s-a răspândit rapid în restul Europei.17 persoane au murit şi peste 1500 de persoane, printre care danezi, suedezi, austrieci, cehi, englezi şi olandezi, s-au îmbolnăvit în urma infecției cu E.Coli, până în aceste moment.

"Nu cred ca se poate estima scara la care s-a produs contaminarea vegetalelor", a declarat microbiologul Maria Nica.

Au fost prelevate probe din pieţe româneşti

Chiar dacă bacteria a ajuns şi în Ungaria, România a fost avertizată doar la nivel informativ. Inspectorii sanitar-veterinari au fost trimişi să stea cu ochii pe producători, pentru că pe piaţa din România se găsesc şi roşii din Olanda şi Spania.

"Au fost prelevate probe din legumele româneşti din pieţe şi din supermarketuri, au fost testate în laborator, iar rezultatele analizelor urmează să fie publicate în cursul zilei de azi (n.r.-ieri). Avem evidenţa tuturor importurilor şi, vă spun, nu importăm castraveţi, nu avem motive de îngrijorare la ora actuală", ne-a declarat Cristian Lupescu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare din Bucureşti.

Economiile Olandei şi Spaniei, lovite în plin


În Germania, Cehia, Austria şi în Franţa, isteria a scos din magazine şi de pe tarabe roşiile şi castraveţii.

Belgia nu mai importă castraveţi din Spania, iar din Olanda, cea mai mare furnizoare de legume pentru Germania, nu mai iese niciun container de legume.

Evenimentele din Germania au fost o adevărată lovitură dată economiei Spaniei şi Olandei. Spania a amenințat că va cere despăgubiri Germaniei.


http://www.evz.ro
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-30-2011, 11:54 AM
Post: #23
RE: Alimente contaminate
Acum au venit cu alta varianta a sursei bacteriei . Trebuie sa gaseasca un tap ispasitor...Ma intreb cand se vor opri.

Seminţe importate din Egipt, implicate în răspândirea E.coli în Europa

Seminţele de schinduf importate din Egipt în Franţa şi Germania în 2009 şi 2010 au jucat un rol în producerea îmbolnăvirilor cu bacteria E.coli soldate, în Europa, cu moartea a cel puţin 48 de persoane, a anunţat miercuri agenţia europeană pentru securitate alimentară EFSA.


Seminţe importate din Egipt, implicate în răspândirea E.coli în Europa

Ipoteza importurilor din Egipt este inclusă într-o "evaluare rapidă a riscurilor", efectuată împreună cu Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC), după semnalarea unor noi cazuri de îmbolnăvire la Bordeaux.

"Ancheta (...) progresează şi demonstrează că seminţele de schinduf importante din Egipt în 2009 şi/sau în 2010 sunt implicate în cele două cazuri" de intoxicare semnalate în Germania şi Franţa, potrivit evaluării.

"Încă mai există numeroase incertitudini de lămurit până la punctul în care vom şti cu adevărat dacă aceasta este cauza comună a tuturor infectărilor, în măsura în care până acum nu există rezultate bacteriologice pozitive", adaugă documentul european.

Lotul importat în 2009 "pare a avea legătură cu declanşarea îmbolnăvirilor din Franţa, iar cel din 2010 este considerat ca fiind implicat în epidemia din Germania", afirmă evaluarea europeană.

"Aceste (ipoteze) fac în continuare obiectul unei anchete. În particular, a fost solicitată de urgenţă o investigaţie referitoare la distribuirea acestor loturi în Germania şi în Europa în general. Exportul unora dintre aceste seminţe importate din Egipt către o altă companie din Marea Britanie (de unde seminţele au fost exportate în Frnaţa) demonstrează necesitatea" unei astfel de informări, adaugă documentul.

La Bordeaux au fost înregistrate zece cazuri de îmbolnăvire, iar ancheta realizată de Direcţia pentru consum franceză (DGCCRF) a indicat faptul că acestea au fost provocate de seminţe germinate de schinduf, muştar şi lăptucă.

Epidemia din Europa s-a soldat cu cel puţin 48 de victime, iar 47 dintre decese au fost înregistrate în Germania.

http://www.mediafax.ro/externe/seminte-i...a-8415445/

"Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau. "Gabriel José García Márquez
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 
User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | WWW.PREMONITII.RO | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication