Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saituri de socializare, pro si contra
11-28-2010, 10:16 PM (This post was last modified: 11-28-2010 10:16 PM by mod1.)
Post: #1
Saituri de socializare, pro si contra
am primit asta pe mail. nu vise pare ca ceea ce face virgil de la istrati, e cam acelasi lucru?

Aveţi cont pe Facebook? Iată pe cine îi satisfaceţi!

Scandalul declanşat recent în SUA datorită violării grave a datelor particulare ale utilizatorilor "Facebook", se întinde: în vreme ce Mark Zuckerberg, "CEO-ul" de numai 25 de ani al "Facebook" îşi cerea scuze pentru aceasta, un IM vechi de 6 ani a ieşit la iveală. În acesta, Zuckerberg-băiatul-genial-şi-afacerist-înnăscut, îşi exprima sentimentele faţă de zecile de mii de utilizatori ai saitului precursor, "The Facebook" , care îi furnizaseră datele lor particulare, pe care el le aduna şi folosea în alte scopuri decât cele declarate, încă de pe atunci:
"Ei doar mi le oferă" scria Zuckerberg pe IM. "Nu ştiu de ce. Au încredere în mine. Tembelii dracului". Fraza folosită pentru a-i descrie pe utilizatorii Facebook era de fapt chiar mai urâtă ( "dumb fucks" ).

Lăsând la o parte aroganţa bastardului ăstuia şi faptul că nimeni nu se gândeşte să îl dea în judecată, adevărul e că atât Facebook, cât şi celelalte saituri de "socializare", nu sunt decât instrumente prin care Mossadul israelian şi alte servicii occidentale, află tot ce vor să afle despre milioane de oameni care în mod naiv îşi oferă numele real, adresa, lista de prieteni, religia, ba chiar şi preferinţele lor culinare, pe tavă!
Cea mai simplă operaţiune de spionaj de anvergură, e una în care victimele ei se auto-raportează. În felul acesta, când serviciile au nevoie de un ţap ispăşitor pentru o operaţiune murdară, doar răsfoiesc Facebook până dau de cei cu profilul cel mai potrivit. Restul este "fait accompli". Unde mai pui că ar fi mai mare păcatul pentru copiii Dvs. să sfârşească prin a sluji ăstora, în orişice chip.
Regula de bază este următoarea: socializarea se face faţă în faţă, nu pe IM sau Hi5. Sunt conştient că prietenii pot fi de departe şi că e necesar şi bine să ţinem legătura cu ei, dar totul trebuie făcut în mod inteligent. Un nume fictiv pentru adresa de e-mail e mai bun decât cel real. Când trimitem e-mail mai multora, nu îi punem pe toţi în câmpul "To", sau "Cc", ci doar pe noi înşine ca şi destinatar. Toţi ceilalţi intră la "Bcc", astfel încât să nu se vadă unii pe alţii şi nici un ochi străin să nu-i ia ca din oală, pentru sofisticatele lor baze de date relaţionale, care stabilesc într-o fracţiune de secundă cine-e-prieten-cu-cine. Dovada e chiar IM-ul lui Zuckerberg de acum 6 ani, pe care tare şi-ar mai fi dorit să nu-l fi scris!
Pe vremuri ştiam sigur că printre cei care-ţi intră în casă (cititori de contoare, poştaşi etc.) sunt unii însărcinaţi să raporteze ce văd mai neobişnuit. Astăzi o facem noi înşine, mai ales prin generaţia adolescenţilor care habar nu au în ce lume trăiesc "dar toţii prietenii mei au cont." Explicaţi-le frumos cum stau lucrurile, apoi desfiintati contul. Veţi fi surprinşi să aflaţi câte lucruri pe care nici Dvs. nu le ştiaţi, le oferă copiii Dvs. în mod voluntar unor străini ca şi Zuckerberg.

Lipsa de toleranta naste monstri.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-20-2011, 10:57 PM
Post: #2
RE: Saituri de socializare, pro si contra
Reteaua de socializare pe vremea lui Ceausescu. RoflEram in ultimii ani de liceu cand am descoperit prima forma de comunicare cu necunoscuti, ceea ce azi se cheama „retea de socializare”. Era mijlocul anilor 80 si omenirea nu auzise de Internet, iar computerul era o camera plina cu dulapuri, si exista numai in institutiile norocoase. Nu fusese inventat nici telefonul mobil (pentru cititorii mei mai tineri) iar telefon fix aveau, tot asa, norocosii. O cerere pentru telefon la Romtelecom isi gasea aprobarea si dupa 20 de ani, daca petentul supravietuia asteptarii si sperantei. Eu acasa aveam o linie cuplata, adica eram doi abonati pe aceeasi teava, ceea ce ducea cateodata la dispute. Dar rar. Lumea nu era asa artagoasa ca azi, in ciuda traiului dificil din comunism.

In acest context, asadar, am descoperit prima retea de socializare. Sunam intr-o zi la un numar dintr-un alt cartier si persoana apelata nu raspundea. De plictiseala probabil, nici nu mai stiu cum s-a intamplat prima data, am tot lasat sa taraie telefonul, ascultand in receptor sunetul ala graseiat. Si la un moment dat am auzit o voce: „e cineva acolo?”. Eram eu, deci am raspuns. Impropriu numita discutie… am strigat unul la altul printre taraiturile telefonului. Eu sunam la un numar, el la alt numar, si intre taraituri ne-am gasit. El a strigat cum il cheama. Am strigat si eu. El a strigat unde sta, am strigat si eu. El m-a intrebat daca vreau sa ne cunoastem. M-am speriat. Cum adica, sa ne cunoastem? Si am inchis.


Domnul Dollores, baiat de treaba

Dupa aia am devenit mai curioasa. In copilarie mai experimentasem o metoda de socializare: celebrul lant de carti postale trimise la cate o lista de cinci-sapte-zece persoane. Un soi de Caritas al scrisorilor. Cand primeai o asemenea carte postala intrai intr-un lant al trimiterilor postale si erai obligat sa trimiti la randul tau cate o carte postala la fiecare nume de pe lista primita. Tu iti adaugai numele la final. La un moment dat iti venea randul sa primesti multe carti postale, mai ales cand ajungeai pe locul 1. Primeai mesaje din toata tara, de la oameni pe care nu aveai cum sa-i cunosti. Una mi-a ramas in minte pentru ca venise de la un etnic maghiar care credea ca sunt baiat. Si mi s-a adresat cu „Draga Dollores, sunt sigur ca esti un baiat de isprava si as vrea sa te cunosc”…

Cum ucide factura telefonica romantismul si misterul

Revenind la vocile de pe firul telefonului, evident ca am sunat din nou la numarul ala. Si de data asta am strigat chiar eu prima. Mi-au raspuns mai multe voci. Parca era o camera intunecata in care bagai capul si strigai: care esti acolo? Si fiecare isi spunea numele, varsta, si daca voiai faceai si schimb de numere de telefon. Pana la urma am prins curaj si am dat si eu numarul unuia. M-a sunat si am vorbit un pic, dar imi amintesc ca mi s-a parut cam prost. Am intrat iar pe fir si am strigat. Si tot asa.

Nu stiu nici acum care era explicatia tehnica. Oricum „firul”, cam asa i se spunea in epoca, era destul de cunoscut si po39r, nu numai printre liceeni. Un soi de forum de discutii combinat cu site de dating. Practic nu prea puteai sa vorbesti mult cu cineva in harmalaia celorlalte voci si pe fondul unui tarait de telefoane continuu. Era suficient sa stabilesti o legatura cu cineva care-ti raspundea numai tie, si sa schimbi repede numere de telefon. Dupa aceea totul intra in banalitate.

Eu n-am avut curajul sa cunosc si personal vocile de acolo, m-am limitat la vorbit la telefon. Iar asta costa. Aventura s-a incheiat – pentru mine – cand eram in clasa a 11-a cred. Mama platea un meditator la mate, care ma chinuia cu logaritmi, tabele, functii, si alte chestii pe care nu le-am inteles niciodata. Mie imi statea gandul numai la vorbit la telefon cu necunoscuti. Buba s-a spart in ziua in care a venit factura la telefon. Uriasa. Iar meditatoarea i-a spus mamei ca mi-a dat nu stiu ce test si l-am picat, ca eram cam varza la mate, evident. Aia a fost combinatia care a ucis activitatea mea sociala virtuala. Mama a pus un lacat pe discul telefonului si n-am mai avut voie decat sa raspund la telefon, nu puteam sa mai si sun. Aveam la dispozitie, insa, viata reala. Toata. Nealterata decat de televizor, dar si ala inchis in cusca celor doua ore de program.

Tonu, sa vina tonu!

Mi-am dat seama de curand ce departe am ajuns de vremurile alea si cat de rapid mi s-au sters din minte, cand l-am auzit pe un cunoscut ca inca mai asteapta tonul la telefon. Omul e o ciudatenie in lumea actuala, nu are telefon mobil si nici nu a vorbit vreodata la asa ceva. De curand a primit un aparat din ala gratuit de la Romtelecom, si credea ca e defect pentru ca nu avea ton. El nu stia ca la aparatele moderne tonul a fost ucis demult, ca nu mai trebuie sa bati in furca pana auzi un tiuit in receptor. Poti sa formezi direct.

Apoi, amintirea primei retele de socializare in care m-am distrat mi-a inviat brusc ieri, cand am intrat si in randul twitteristilor. Tot asa, un soi de camera in care fiecare striga ce-i trece prin cap, in intuneric.

Daca viata noastra ar fi fost un clip video si cineva ar fi derulat brusc de la anul 1989 la anul 2010 ar fi avut senzatia de teleportare. Azi, la peste 20 de ani distanta de vremurile alea, am cateva adrese de email, cont pe Facebook (am avut si ferma virtuala), blog personal, telefon mobil, internet pe mobil, telefon fix, dvd, xbox, computer, citesc zilnic informatii transmise de oameni pe care e foarte posibil sa nu ajung sa-i cunosc niciodata, desi cu multi dintre ei rezonez. Am devenit un nume intr-o lista si am la randul meu liste de locuri interesante si de oameni pe care-i urmaresc. Procentul de virtual din viata reala atinge cote alarmante. Viata mea este o succesiune de intamplari strabatute, precum firul rosu din compunerile scolare, de conexiunea permanenta la lume. De multe ori am scris sau mi-am verificat emailul stand pe buda, ceea ce upgradeaza acest loc uzual al omenirii la niveluri pe care e posibil sa nu le cunoasca si alte utilitati. Si da, cred ca multi dintre voi ati vorbit, ca si mine, la telefon stand pe buda. E greu sa te abtii sa faci zgomot, dar cu putin exercitiu iti iese. Linistea 01 Mama continua sa nu priceapa cum putem sa avem o viata numai in fata computerului. Dar din pacate nu mai are niciun lacat ca s-o contracareze.http://www.dollo.ro/2010/08/reteaua-de-s...ceausescu/

Eu as completa ,babele bigote care sunt nelipsite de la biserica tot pt socialiare se duc.Iar la cozile pt orice ,varstnicii "sporovaiesc " de zor ca nici nu-si dau seama cand trec orele04:
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-24-2011, 06:05 PM
Post: #3
RE: Saituri de socializare, pro si contra
Total de acord cu punctul de vedere al Papei ,desi nu sunt bigota 04:Papa Benedict crede ca Facebook creeaza o lume paralela .


Facebook si Twitter au atras atentia si cetatii vaticanului. Suveranul Pontif a binecuvântat luni, cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicării, reţelele de socializare. În acelaşi timp, Papa Benedict al XVI-lea a avertizat că folosirea acestora în exces poate crea o lume paralelă.

Italia a marcat luni Ziua Mondială a Comunicării, cu mesajul Papei Benedict al XVI-lea, care a binecuvântat efectele pozitive ale reţelelor de socializare. Suveranul Pontif i-a invitat pe utilizatori să nu îşi creeze profile false, să nu se refugieze într-o lume paralelă şi să fie atenţi la pericole. Papa consideră că noile tehnologii, în special reţelele de socializare, "ajută la dezvoltarea unui dialog şi prilejuiesc acţiuni solidare şi relaţiile pozitive", anunta Rai.

Tinerii care folosesc Internetul nu trebuie însă să se expună prea mult sau să uite de spiritul creştin. Papa Ratzinger le lansează tinerilor provocarea de a fi "autentici, oneşti cu ei înşişi, fără a da curs tentaţiei de a crea profile false sau artificiale". Reţelele de socializare oferă noi experienţe de viaţă şi Suveranul Pontif le recunoaşte meritul de a "crea întâlniri dincolo de graniţele spaţiului şi culturii".
http://www.agentia.org/monden/papa-bened...-8060.html
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-12-2011, 12:05 PM (This post was last modified: 05-12-2011 12:08 PM by mod1.)
Post: #4
RE: Saituri de socializare, pro si contra
multi banuiau ca in spatele facebook se ascunde o retea de trafic de informatii. iata ca se pare ca e creeaza aplicatii special pentru a fura informatii de pe coturi.

Facebook , aparent a lăsat neremediată timp de mai mulţi ani o gaură de securitate care de-a lungul timpului a fost exploatată de aproape 100.000 de aplicaţii Facebook, pentru a accesa informaţiile personale din profilele utilizatorilor care au instalat astfel de aplicaţii.

Problema de securitate îşi are originile în modul în care Facebook gestionează componentele de tip embedded frames din paginile profilului de utilizator. Cu 500 milioane de utilizatori activi, furtul de informaţii din reţeaua Facebook ar putea avea proporţii uriaşe, însă numărul celor afectaţi ar putea fi mai mic, ţinând cont de faptul că este necesară instalarea a cel puţin una dintre aplicaţiile adaptate pentru exploatarea acestei găuri de securitate.
Din păcate numărul foarte mare de aplicaţii implicate în furtul de informaţii şi timpul scurs de la lansarea sistemului de aplicaţii Facebook, în anul 2007, lasă puţine şanse de scăpare utilizatorilor.

Nici Symantec, compania care a expus această problemă de securitate şi nici oficialii Facebook nu au precizat care dintre aplicaţiile aflate în circulaţie sunt afectate, iar cei din urmă spun doar că nu există dovezi care să confirme pierderile de informaţii.

Exploatarea acestei găuri de securitate de către o aplicaţie Facebook presupune obţinerea cheii de acces (acces token) pentru contul utilizator vizat, cheie care odată obţinută poate fi utilizată de către dezvoltatorul aplicaţiei chiar şi după ce problema de securitate iniţială a fost remediată. Cu alte cuvinte dacă un utilizator a avut instalată o aplicaţie de acest gen şi nu şi-a schimbat parola de utilizator timp de mai multă vreme, informaţiile personale din contul de utilizator rămân la dispoziţia celor care deţin cheia de acces a contului Facebook.
http://www.go4it.ro/internet/facebook-a-...i-8262944/

Lipsa de toleranta naste monstri.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-12-2011, 12:22 PM
Post: #5
RE: Saituri de socializare, pro si contra
marti a fost descoperita o scurgere de informatii printr-o bresa de securitate
a site-ului Facebook,asumata si remediata de acestia.
am citit,dar nu mai stiu unde 04

Purtarea cu adevarat omeneasca este bunavointa fata de semeni. (Marc Aureliu, Catre sine insusi)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-12-2011, 12:28 PM
Post: #6
RE: Saituri de socializare, pro si contra
remediata? n-as crede 04

Lipsa de toleranta naste monstri.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-12-2011, 12:32 PM
Post: #7
RE: Saituri de socializare, pro si contra
asa ziceau Rofl

Purtarea cu adevarat omeneasca este bunavointa fata de semeni. (Marc Aureliu, Catre sine insusi)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-12-2011, 04:08 PM
Post: #8
RE: Saituri de socializare, pro si contra
doar n-or fi fraieri sa spuna altceva 04

Lipsa de toleranta naste monstri.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-12-2011, 07:24 PM
Post: #9
RE: Saituri de socializare, pro si contra
Top 10 gesturi care ranesc sentimentele pe Facebook

Fiindca mare parte din timpul nostru, mare parte dintre emotiile noastre si viata noastra ni le consumam acum online, ne-am gandit sa dam o mai mare importanta subiectelor care trateaza relatia dintre om si calculator. Recent, sociologul Robert S. Tokunaga a publicat in Jurnalul Cyberpsychology, Behavior and Social Networking, un studiu ce arta experientele emotionale neplacute pe care le traim pe Facebook.

Studiul lui Tokunaga are mai degraba o caracteristica calitativa dar este totusi folositor sa stim care sunt acele intamplari online ce le dau oamenilor frisoane si sentimente de frustrare. Studiul a avut ca subiecti 197 de persoane care au fost rugate sa descrie situatii neplacute pe care le-au trait, folosind retele de socializare ca Facebook.


Iata care sunt cele mai neplacute ipostaze in care ne pune Facebook:
1. Atunci cand o persoana initiaza o cerere de prietenie (friend request) iar aceasta este ignorata sau respinsa de catre persoana care o primeste.

Nu ne surprinde deloc ca studiul releva foarte clar un sentiment cunoscut pe care il traim fie in viata offline, fie in cea online; cu totii stim ca unul dintre cele mai rele gesturi pe care cineva poate sa le faca ca sa ne raneasca, este respingerea. “M-am simtit nesigura si am inceput sa regret faptul ca i-am trimis un <<friend request>> de teama rusinii de a fi respinsa”, relateaza o participanta la acest studiu, despre una dintre cele mai neplacute situatii ivite pe Facebook.
2. Atunci cand o persoana posteaza o fotografie sau lasa un mesaj pe pagina de profil a unui prieten si descopera mai tarziu ca acest mesaj a fost sters.

O alta neplacere este sa descoperi ca cineva nu a vrut comentariul pe care l-ai facut pe pagina sa de profil. Cand prietenii nostri virtuali sterg mesajele sau fotografiile ce fac referire la ei ne fac sa ne simtim ca si cand comentariul nostru nu ar fi suficient de valoroas sau relevant. Iata cum descrie sociologul Robert S. Tokunaga, aceasta situatie: "Mai intai, o persoana face un comentariu pe pagina de profil a unui prieten din comunitatea sa, pentru ca mai apoi, sa revina si sa descopere ca acel comentariu a fost sters. Multi oameni isi sterg de asemenea, tag-urile care ii identifica in poze". Facebook Like Button

Cu toate acestea, de cele mai multe ori, posesorul unui profil isi sterge fotografiile sau mesajele nedorite din motive foarte intemeiate. Fie nu vor sa fie identificati in fotografii care nu ii flateaza sau, fie le sterg daca acele fotografii sau comentarii ilustreaza anumite comportamente iresponsabile din punct de vedere social care ar putea da de gandit sefilor sau altor superiori.

3. Cineva viziteaza profilul unui prieten si descopera ca nu este cotat pe acea pozitie la care se astepta, in “Topul prietenilor” (Top Friends list)

Un top al prietenilor ii permite unei persoane sa faca o clasificare a contactelor pe care le are, in functie de importanta acestora. Ce sentiment neplacut este sa descoperi ca te clasezi pe locul 5 sau mai rau, in lista favoritilor cuiva! Aceasta este doar o alta modalitate prin care sunt augmentate toate sentimentele noastre neplacute generate de competitia pentru atentie.

4. Atunci cand o persoana afla ca altcineva i-a urmarit/spionat profilul.

Nu ne place sa descoperim ca cineva ne urmareste fiecare miscare pe care o facem pe Facebook, sau pe celelalte retele de socializare, indiferent de motivele pe care le are. Dar trebuie sa admitem, ne facem noi insine rau lasand fara discernamat o sumedenie de informatii despre viata noastra in spatiul online. Nu constientizam ca ne supunem astfel, unor riscuri.
5. O situatie neplacuta este de asemenea atunci cand persoana asteapta mai mult decat ar fi estimat pentru a primi un raspuns la o postare de-a sa. Top 10 gesturi care ranesc sentimentele pe Facebook


Mai pe scurt vorbind este vorba despre atunci cand vrei sa transmiti ceva unei multimi si nimeni nu te asculta...

6. O alta situatie neplacuta este atunci cand o persoana gaseste comentarii foarte rautatcioase, lasate de alti oameni, pe pagaina sa de profil.

In alti termeni, aceasta se numeste hartuire. Iar hartuirea este una dintre cele mai agresive forme de atac psihologic la adresa cuiva. Iata ca astfel de evenimente neplacute se petrec si pe Facebook. De altfel, este recent cazul unui elev american care si-a pus capat vietii in urma hartuirii la care l-au supus colegii pe Facebook. Site-urile de socializare sunt recunoscute pentru felul in care au schimbat modul de a relationa al oamenilor, insa in acelasi timp au devenit si “arme” de atac.

7. O alta situatie pe care o releva studiul este atunci cand o persoana gaseste ca altcineva a scris un mesaj despre ea, fara sa o anunte in prealabil - interesant dar sunt create neplaceri chiar si atunci cand acea informatie nu contine conotatii negative.
8. Este de asemenea neplacut atunci cand descoperi ca desi ai fost acceptat ca prieten, acea persoana iti limiteaza accesul la informatiile si la fotografiile sale.

9. Este la fel de frustrant sa descoperi ca ai fost sters din lista cuiva de prieteni...

Din nou este vorba despre acea tristete a respingerii. In cultura noastra, doare enorm respingerea.
10. Si... Imaginati-va cum este sa descoperiti ca a fost facut un grup despre persoana voastra fara ca voi sa fiti in prealabil instiintate. Aceasta este o alta neplacere cauzata de Facebook.

Multora li se intampla sa aiba si astfel de surprize. De exemplu, dupa nunta Printului William si a lui Kate Middleton, pe Facebook a aparut un grup dedicat surorii miresei, Pippa Middleton care se numeste chiar asa: "Pmaas: Pippa Middleton Ass Appreciation Society" (Societatea celor care apreciaza Fundul Pippei Middleton) - cu aproape 10 mii de aderenti... Cu siguranta nu Pippa, sora Printesei, si-a dat acceptul pentru o astfel de pagina de socializare facuta in numele ei. Si astfel de situatii nu se intampla doar pe la casele mai mari, ci si in cazul persoanelor obisnuite.

Desi nu este prea extinsa si nu ne ofera prea multe date, aceasta cercetare reprezinta un punct de pornire excelent care ne poate ajuta sa intelegem efectele negative pe care le starneste asupra sentimentelor noastre, utilizarea retelelor de socializare in masa.

De asemenea, constientizand aceste intamplari neplacute ce se petrec online, am putea sa invatam sa ne ferim de ele. In mod cert, Facebook-ul si celelalte social-media nu sunt deloc doar un loc idilic al sentimentelor sincere de prietenie.

sursa

Purtarea cu adevarat omeneasca este bunavointa fata de semeni. (Marc Aureliu, Catre sine insusi)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-13-2011, 11:06 AM
Post: #10
RE: Saituri de socializare, pro si contra
Am gresit cand mi-am facut cont pe Netlog, Hi5 si Fecebook!
Sunt bombardat cu mesaje aiurite, spamuri si incercari de virusare, noroc ca am antivirusi buni, care nu ma lasa sa deschid anumite linkuri pe care le scaneaza anterior!
Insa mi-am gasit si vechi prieteni carora le-am dat acceptul de socializare! Atat!

...si maine este o zi...
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 
User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | WWW.PREMONITII.RO | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication