Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 4.5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FII IN TREND CU MODA
04-08-2012, 04:30 PM
Post: #51
RE: FII IN TREND CU MODA
Mi-au placut rochiile de data asta ,frumoase,elegante , "cuminti "si in culori vesele.

http://www.youtube.com/watch?v=R3BTfd6UI...embedded#!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-08-2012, 08:59 PM
Post: #52
RE: FII IN TREND CU MODA
Pana la chilotii "Tanga " si "corsetul care face taliuta ca de viespe a fost drum lung 04:

Istoria chiloţilor, a sutienului şi a corsetului


Cel mai vechi obiect de îmbrăcăminte datează, potrivit Bibliei, de pe vremea lui Adam şi a Evei şi a constat, pare‑se, într‑o acoperitoare a sexului din fibre vegetale. De atunci, oamenii au continuat să poarte chiloţii ca pe un obiect normal de îmbrăcăminte. De‑a lungul istoriei, aceştia au cunoscut diverse forme. Gladiatorii, de pildă, au fost printre primii purtători ai chiloţilor tanga.

Celebra piesă de lenjerie intimă purta pe atunci numele de subligaculum şi era constituită dintr‑o fâşie din lână albă care acoperea partea de jos a corpului şi era petrecută, în faţă şi în spate, pe sub centură. Atleţii şi actorii greci, ca şi romanii, de altfel, purtau chiloţi (perizoma) pentru a nu‑şi expune organele genitale, considerate, ca şi în vremurile adamice, ruşinoase. Totuşi, în timpul celei de‑a 15‑a olimpiade (720‑716 î.Hr.) apare conceptul de nuditate eroică. Sportivii se puteau întrece fără a avea şoldurile acoperite, ei renunţând astfel la perizoma. Schimbarea a fost atât de radicală încât a fost consemnată de istorici.

Toga nobililor romani ascundea acelaşi obiect de lenjerie. Femeile romane purtau sub robe un fel de chiloţi în formă triunghiulară, cu partea din spate ceva mai lată şi fixată de o centură. Obiectul de lenjerie era prins cu ace de siguranţă sau fibule.

Din punct de vedere istoric, forme primitive de perizoma erau folosite de multe po39ţii antice. Către mijlocul secolului VI î.Hr., etruscii sunt reprezentaţi, de obicei, cu pantaloni scurţi sau chiloţi variind în lungime,de la foarte scurţi până la genunchi. Cămaşa falusului se numea schenti la egipteni şi era confecţionată din bumbac. A sclavilor era mai simplă, în timp ce ale judecătorilor, preoţilor şi faraonilor erau mai rafinate şi mai împodobite.

Cuvântul chiloţi (culottes) are origini franţuzeşti. Din Evul Mediu şi Renaştere până la începuturile secolului XIX, aristocraţii francezi purtau chiloţi, adică un fel de ciorapi‑pantalon strânşi pe picior, a căror lungime varia, de la genunchi până la glezne. În timpul Revoluţiei Franceze, revoluţionarii erau cunoscuţi ca „fără chiloţi“ (sans‑culottes), cunoscută fiind preferinţa lor pentru pantaloni.

În Ţările Române, pantalonii scurţi până la genunchi se numeau cioareci şi, deseori, erau împodobiţi cu găitane. Erau confecţionaţi din pănură albă şi groasă de dimie.


Marlene Dietrich şi ciorapii cu jartiere

Istoria ciorapilor (separaţi de pantaloni) începe în 1589, când William Lee a inventat prima maşină de tricotat ciorapi din lume. Aşa au apărut primii colţuni fabricaţi din lână, bumbac sau mătase. Până la mijlocul secolului XVI, atât bărbaţii, cât şi femeile îi purtau mai ales pentru a se proteja de frig.

Ciorapii, aşa cum îi ştim astăzi, au o istorie relativ recentă. În 1939, Julian Hill descoperă nylonul, un fir sintetic, rezistent şi foarte asemănător cu mătasea. Nylonul a fost o revelaţie şi primii ciorapi din acest material au apărut în magazinele din New York, în primăvara lui 1940.

Numai în prima zi au fost vândute 72 000 de perechi, ceea ce a făcut ca piaţa japoneză de mătase să se prăbuşească aproape instantaneu. În primul an s‑au vândut 64 de milioane de perechi de ciorapi, iar producătorii nu puteau ţine pasul cu cererea.

Al Doilea Război Mondial întrerupe producţia de ciorapi, firele din nylon fiind folosite cu predilecţie la confecţionarea paraşutelor şi a corturilor militare. Cea care a contribuit esenţial la popularizarea acestui obiect de îmbrăcăminte a fost Marlene Dietrich. Celebra actriţă de origine germană a dus pe micul ecran moda ciorapilor transparenţi, cu portjartier. Jartiera având, însă, o vechime apreciabilă.

De ea se leagă întemeierea unui ordin cavaleresc prestigios, când, în 1344 (sau patru ani mai târziu, spun unii) regele Eduard al III-lea al Angliei a cules de pe jos, la un bal, jartiera pierdută de Catherine Montacute, contesă de Salisbury şi, pentru a tăia comentariile răutăcioase, şi‑a prins‑o la picior spunând „Honni soit qui mal y pense“ (Blestemat fie cel ce gândeşte de rău!) şi a inventat, la faţa locului, Ordinul Jartierei. Curtenii lui Eduard aveau de ce mustăci. Jartiera era un obiect cu conotaţii speciale, mai ales în cazul perechilor de tineri căsătoriţi. Unul dintre obiceiurile acelor vremuri era ca în seara nunţii, cavalerii de onoare ai mirelui să fure jartierele miresei.

Revenind la povestea ciorapilor, trebuie să spunem că femeile încep să‑şi arate picioarele mai ales pentru că progresele tehnologice ale anilor 1950 permit fabricarea ciorapilor mult mai fini şi de culori diferite şi, lucru foarte important, reducând mult costurile. Anii 1960 înseamnă şi apusul ciorapilor cu portjartier şi apariţia colanţilor, a ciorapilor cu chilot. Odată cu apariţia fustei mini, la începutul anilor ’70 apare şi elastanul, o nouă fibră care sporeşte calitatea şi diversitatea ciorapilor.

Strămoşul sutienului

În Antichitate, nu exista lenjerie intimă, iar hainele erau purtate direct pe piele. Fâşii din piele susţineau talia şi sânii femeilor. Aristocratele romane adaugă rochiei o nouă piesă, o tunică intimă purtată ca o piesă de lenjerie. Pe atunci nici nu existau croitori. Femeile nu aveau nevoie decât de două bucăţi din pânză şi, cu ajutorul fibulelor, îşi puteau ajusta singure peplumul (sau chitonul) şi himationul care era un veşmânt exterior.

În secolul XVII, piesa de rezistenţă devine corsetul care avea şi rol de sutien. În 1900, imaginea promovată este aceea a unei femei cu talie de clepsidră. Aceasta nu se obţinea oricum ci prin strângerea vârtoasă a balenelor corsetului care comprima toracele, imobiliza ultimele coaste apăsând plexul. În aceste condiţii respiraţia devenea foarte dificilă, corsetul provocând dese leşinuri pentru care femeile purtau în geantă săruri cu miros înţepător.

1910, naşterea brasierei

„Vogue magazine“ a tipărit pentru prima oară cuvântul sutien (brassière), în 1907.
Sutienul a fost considerat un simbol al emancipării femeii şi celebrat ca atare. Sutienul a restrâns, a susţinut, a ridicat, a maximizat şi minimizat generaţii întregi de piepturi de femei, de la cele turtite, la modă în anii ’20 la cele bombate, purtate prin anii ’40‑’50.

Născut din necesitate, nu poţi încăleca o bicicletă sau să dansezi charleston în corset, funcţia sa a fost paradoxală: de a ascunde şi de a revela în acelaşi timp sânii. Prima femeie care a purtat un sutien a fost Mary Phelps Jacob, o tânără mondenă care, în 1910, şi‑a dat seama că un corset cu balene nu se potrivea cu o rochie diafană. Cu ajutorul cameristei sale, tânăra a legat două batiste din mătase de o panglică din bumbac roz şi a obţinut un obiect prin care sânii erau fixaţi sub rochie. Prietenele i‑au cerut să le confecţioneze obiecte similare, iar cineva i‑a dat chiar un dolar pentru mult râvnitul sutien. În 1914, Phelps patentează brasiera fără spate. Epoca sutienului începuse.

Naşterea cupei

Stephanie Middagh, curator al Muzeului Costumului din Winnipeg, Canada, spune că, o dată cu apariţia cupei sutienului, nu se mai vorbeşte despre pieptul femeii, ci despre sânii ei, ca entităţi separate. Moda anilor 1920 aplatiza sânii şi fesele, în timp ce în 1930 tendinţa este de a pune în valoare rotunjimile şi feminitatea. O dată cu apariţia cupei sutienului, se recunoaşte, de fapt, că sânii au diferite mărimi. Această descoperire devine punctul focal al unei industrii de multe miliarde de dolari anual.

Un singur sutien are 45 de grame şi conţine mai mult de 40 de componente. El este proiectat să susţină de la greutăţi de 300 de grame până la nouă kilograme. Consumatoarele cheltuie anual peste 16 miliarde de dolari americani pe sutiene. Fiecare femeie are cel puţin şase obiecte de acest fel în garderoba sa. Studiile spun că peste 80% dintre femei poartă o mărime greşită a sutienului. Designerii recomandă efectuarea testului cu creionul pentru a afla dacă sutienul este unul potrivit: se aşază un creion între sâni. Dacă acesta nu cade pe podea, atunci femeia în cauză trebuie să poarte sutien.

Sutienul, rolul secundar din filme

Judy Garland, care avea 16 ani în momentul filmării peliculei „Vrăjitorul din Oz“, în 1939, a purtat pe platou un corset care‑i aplatiza pieptul şi o făcea să semene cu mult mai tânăra Dorothy. În timpul filmării la „Psycho“, în 1960, maestrul Alfred Hitchcock a silit‑o pe actriţa sa preferată, Janet Leigh, să poarte un sutien alb, atunci când rolul ei era bun şi unul negru, atunci când devenea rea.

În 1995, într‑un episod din „Seinfeld“, tatăl personajului George şi‑a scos tricoul pentru a‑şi arăta pieptul. Kramer s‑a simţit inspirat şi a inventat un tip de sutien pentru bărbaţi, pe are l‑a numit mansieră.http://www.historia.ro
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-08-2013, 09:54 PM
Post: #53
RE: FII IN TREND CU MODA
Vreti sa fiti in trend? Anul aceste se poarta verdele smarald , această nuanţă fiind prezentă în tendinţele modei actuale din lume.


Chiar şi printr-un singur detaliu minuscul sau un accesoriu de culoare verde smarald vom fi în pas cu moda. Colecţiile primăvară-vară 2013 prezentate pe podiumurile unor case de modă celebre abundă în nuanţe de verde smarald.

[Image: rochii-verzi-Globurile-de-Aur-2011_01_ce...89c11e.jpg]

Această culoare pătrunzătoare are şi o nuanţă metalică, pe care designerii o numesc "noul negru".

Potrivit experţilor în materie de modă,culoarea are nuanţe diferite, în funcţie de material. Mătasea sau catifeaua au o nuanţă strălucitoare şi scot în evidenţă din plin verdele smarald. Pe lână, bumbac sau in, culoarea are un aspect mai mat, de aceea este recomandat ca toaletele confecţionate din aceste materiale să fie purtate în timpul zilei.


Experţii recomandă verdele smarald şi pentru fardul de ochi, în combinaţie cu culoarea piersicii, cu roz şi roşu rubiniu, fiind uşor de asortat cu rujuri de culoare roşie.


http://www.evz.ro
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-01-2013, 01:55 PM (This post was last modified: 07-01-2013 01:56 PM by anuk.)
Post: #54
RE: FII IN TREND CU MODA
Rochie de 4,135 milioane de euro 04: pretul se justifica pt are : 50 de diamante negre care cantaresc 13 kilograme .

[Image: Rochie_02_f760daedf7_zps858ff249.jpg]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-11-2013, 09:25 AM
Post: #55
RE: FII IN TREND CU MODA
Rochiilor care trebuie luate in calcul in această toamna 09


Rochii over size – pentru o toamna colorata

Rochiile cu croială largă sunt printre preferatele designerilor din acest sezon. Fie că vorbim de volumetrii sau senzaţia de o măsură mai mare, toate ne duc cu gândul la rochia lipsită aparent de formă a anilor ‘80. Coloritul viu şi accesoriile alese cu grijă în această combinaţie pot crea un look de impact.


Rochiile midi

În această toamnă, lungimile rochiior trebuie să depăşească genunchiul fie că vorbim de rochia umbrelă sau de cea creion.


Rochiile din piele

Pielea este materialul exploatat din plin de ceva vreme, dar în acest sezon îl găsim într-o variantă aspiraţională sub forma unei rochii confecţionată cu totul din acest material sau ca inserţii, ca şi completare stilistică.


Imprimeurile winter floral

Avem de-a face cu binecunoscutul impreu floral, doar că în acest sezon toamnă-iarnă, designerii au ales variante mai închise şi combinaţii mai abstracte. Albastrul puternic poate fi combinat cu negru sau albastru marin, roşul cu maro şi gri închis etc.


.Rochii retro-future

Acele rochii cosmice, extravagante cu stele aplicate şi paiete în modelele anilor ‘80 care ne duc cu gândul la Madonna şi alte cântăreţe pop ale epocii.


Rochii în culori pudrate

Fie că sunt roz sau levănţică, ivory sau gri fair, ele dau un aspect de romantic retro aducând misterul vremurilor de odinioară. Dacă rochia e însoţită de o dantelă îşi amplifică fineţea şi rafinamentul.


Black and white

Această combinaţie este ying şi yangul modei, combinaţia care nu a dat greş niciodată. O regăsim şi în colecţiile de toamnă şi putem spune că va reveni iar şi iar în fiecare anotimp. Fie că avem de-a face cu dungi verticale, pepit sau modele grafice ele vor fi variantele combinaţiilor cromatice alb şi negru în 2013 – 2014.


Rochii baroc în stil rock

Rochii luxoase, imprimeuri bogate şi detalii strălucitoare, dantele amestecate cu broderii şi printuri de excepţie, asezonate cu croiuri impetuoase şi pline de stil.


Carourile

Materialul tartal e o tendinţă mai veche, foarte versatilă specifică mişcării grunge pe care au început-o mulţi designeri acum ceva vreme. Carourile le găsim în colecţiile mai multor designeri sub formă de rochii sau de piese folosite în combinaţii.


.Rochii fluide din mătase şi voaluri transparente

Chiar dacă este toamnă sau iarnă, satinul şi mătasea rămân pe catwalk, marea majoritate fiind inspirate din rochiile anilor ‘20, perioada jazzului şi a decadenţei.


Rochiile camuflaj sau cu tente militare

Rochiile deşi au croieli feminine sunt confecţionate din materiale care ne duc cu gândul la zona army sau safari.


.Rochii din dantelă

Rochiile de dantelă rămân în tendinţe regăsindu-se atât în zona de cocktail cât şi în zona rochiilor de seară, care ne aduc aminte de rochiile anilor ‘60.


GALERIE FOTO
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-18-2013, 02:03 PM
Post: #56
RE: FII IN TREND CU MODA
Doamnelor, nu uitati ca sunteti femei si la maturitate si la varsta pwnsionarii 09 deci.... priviti si luati aminte ca puteti si trebuie sa fiti cochete si ca SE POATE .


[Image: Foto_3_zps3c95f546.jpg]

[Image: Foto_1_zps57836cd7.jpg]

[Image: Foto_4_zpsfac84a2d.jpg]

[Image: Foto_2_zps80cf027a.jpg]

[Image: Foto_5_zps7bf12449.jpg]

[Image: Foto_8_zps19334851.jpg]

[Image: Foto_6_zps11860086.jpg]

[Image: Foto_7_zpsfca42158.jpg]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-10-2013, 07:30 PM (This post was last modified: 12-10-2013 07:51 PM by anuk.)
Post: #57
RE: FII IN TREND CU MODA
De ce nu ne-am plimbam si nu am vedea ce purtau femeile de-a lungul vremii 09

Dacă despre încălţămintea cu care Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună“, rostid celebra frază: "Un pas mic pentru om, un pas uriaş pentru omenire”, nu se ştie mare lucru, deoarece a fost abandonată în spaţiu din cauza fricii de contaminare, nu acelaşi lucru se poate spune despre alte modele de încălţăminte din istoria pantofului, unele chiar bizare şi extrem de inconfortabile.

De-a lugul timpului, pe lângă utilitatea practică a acestora, au existat destule modele bizare de pantofi, modele care s-au dovedit a fi mai degrabă obiecte de tortură, iar confortul l-ar fi putut oferi nici n-a fost luat în calcul. Pantofii aşa cum cunoaştem noi astăzi, adică destinaţi piciorului stând şi celui drept, au apărut abia în 1818, când s-a inventat pantoful drept. Prima pereche de acest fel a fost fabricată în Philadelphia.

Pe lângă pasiunea pe care o pot stârnii, vezi colecţiile de încălţăminte ale celebrităţilor, care nu se uită la bani când vine vorba despre pantofii care le plac, există chiar tradiţii de nuntă legate de pantofi. În China, unul dintre pantofii miresei, care este întodeauna roşu, este aruncat de pe acoperiş. Culoarea roşie simbolizează norocul mirilor în căsnicie. În Ungaria ginerele bea un “pahar” în cinstea miresei chiar din pantoful ei.

n perioada medievală, ceremonia pantofului presupunea ca tatăl miresei şă îi ofere pantoful fiicei viitorului ginere, ca semn de autoritate. La nuntă, mireasă se încălţa cu acel pantof, semn că acum era sub autoritatea ginerelui.

Dacă vă închipuiţi că pantofii purtaţi de femeia modernă au tocuri înalte, trebuie spus că această modă era foarte po39ră în secolul al XVI-lea. Atunci doamnele de la curte au început să poarte pantofii cu toc atât de înalt, încât era nevoie de servitori pentru a le ajută să se deplaseze.


Pantofi Lotus din China, din secolul al 10-lea - 2009
Tradiția chineză Han care presupune legarea picioarelor femeilor de a le face să pară la fel de mici ca un mugur de lotus a durat mai bine de o mie de ani.(Barbarie mai mare decat asta ,n-am vazut

[Image: pantofi1_zpsa760f43e.jpg]


Pantofi de tip poante de balet - 1980 - prezent

Acest pantof îmbină aspectul pantoful de balet traditional, dar are un toc foarte înalt. Au început ca un pantof fetiş, dar pentru că popularitatea acestora a crescut atât de mult au intrat în modă şi sunt foarte apreciaţi, în special în Japonia.

[Image: pantofi2_zpsdc0560bf.jpg]


Pantofi de mireasă din lemn - Franța, la sfârșitul secolului al 19-lea
Saboții au fost făcuţi dintr-o singură bucată, din trunchiuri de nuc. Potrivit tradiţiei, cu cât vârful era mai lung, cu atât dragostea mirelui era mai mare. (Maleabili si comozi...de numa ,cat priveste marimea,nu comentez 04:

[Image: pantofi3_zps1a8fe084.jpg]


Padukas, India. Din 1700

Padukas de ceremonie sau sandale cu buton pentru degetul de la picior, este cel mai vechi model de încălțăminte din India. Modelul este unul care provoacă durere. Sandale padukas cu ținte sunt purtate de indieni hindu Sadhus sau Sfinți pentru că ar provoca stări euforice și de transă care se presupune că îmbunătățesc sensibilitatea sau experiență sexuală.( Uite o idee pt Mihai Albu ar da lovitura 18

[Image: pantofi4_zpsae2a5b11.jpg]


Pantofi Heelless - 2007
Pantofi Heelless au creaţi de Antonio Berardi, în 2007 și au devenit celebri pentru că au fost purţaţi de Victoria Beckham, în 2008. În ciuda aspectul lor nenatural și extrem de inconfortabil, potrivit designerului, nu provocă nici o durere. Experţii au atras atenţia că dacă sunt purtaţi în mod regulat, aceşti pantofi ar putea produce deteriorarea permanentă a picioarelor, genunchilor și coloanei vertebrale.

[Image: pantofi5_zps630c50ad.jpg]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05-04-2017, 07:00 PM
Post: #58
RE: FII IN TREND CU MODA
Ultima prezenare de moda , va tenteaza ? Ati ave curajul sa purtati acesta rochie ?


[Image: s1.reutersmedia.net_zpstavxtewm.jpg]


Mai mult dezbracata decat imbracata 04:

[Image: s1.reutersmedia.net_zps3murfjmz.jpg]


Iar imbracata cu rochia asta trebuie sa te hranesca cineva pt mainile sunt pe langa corp. 18

[Image: s1.reutersmedia.net_zpsrhdx093g.jpg]

"Să fii veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viață pentru care să lupți și pe care să îl cucerești."

Ana Aslan
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-10-2017, 10:51 PM
Post: #59
RE: FII IN TREND CU MODA
Fereasca Dumnezeu !! Cum sa te imbraci cu asa ceva?

[Image: iWrO6pF.jpg]

"Să fii veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viață pentru care să lupți și pe care să îl cucerești."

Ana Aslan
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 
User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | WWW.PREMONITII.RO | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication