Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reguli navigare pe internet
10-07-2010, 10:34 PM
Post: #1
Reguli navigare pe internet
Internetul este o lume fantastica, plina de informatii utile si lucruri distractive, dar aceasta lume ascunde si pericole. Nebuni, psihopati si nu numai. Sa incerc sa trasez si sa preiau anumite reguli de navigare, pentru siguranta ta si a mea.

1. Nu da nici unei persoane întalnite pe Internet informatii personale despre tine sau familia ta. Acestea pot fi numele, varsta, numarul de telefon, fotografii, adresa, locul de munca etc. Atunci cand aceste persoane necunoscute insista (prin email, pe chat sau telefonul mobil) sa afle cine esti si unde locuiesti, intrerupe discutiile cu ele si gandeste-te sa anunti politia.
2. Parolele sunt secrete si îti apartin. Ele sunt ca si cheile de la casa pe care nu le dai nimanui, nici macar cunoscutilor. Trebuie sa-i refuzi întotdeauna pe prietenii care îti cer parola, deoarece acestia pot folosi adresa ta de email pentru a trimite mesaje jignitoare altor persoane. Daca banuiesti ca parola ti-a fost divulgata, schimb-o imediat, singur.
3. Daca vrei sa te întalnesti fata în fata cu persoanele cunoscute pe Internet sau de la care ai primit mesaje pe telefonul mobil, fa-o într-un loc public. Nu accepta niciodata sa mergi singur. Oamenii pot fi foarte diferiti de ceea ce par a fi pe Internet. Nu de putine ori baietii se dau drept fete sau invers, ori varsta declarata nu este cea adevarata. Pentru a evita orice pericol, nu folosi telefonul personal pentru a suna pe cineva întalnit pe Internet.
4. Posteaza cu mare grija fotografii cu tine sau cu familia ta! Atunci cand doresti sa încarci (upload) fotografii sau filme pe site-urile pe care trebuie sa-ti creezi un profil sau cont (cum ar fi, Hi5, My Space etc.), selecteaza fisierele împreuna cu mare atentie. Învata sa creezi o lista cu persoanele care îti pot vedea profilul. Nu folosi camera web. Nu uita, fotografiile sau filmulete, odata postate, pot ramane pentru totdeauna pe Internet chiar daca le vei sterge!
5. Nu tot ceea ce citesti sau vezi pe Internet este adevarat. Astazi, multe persoane, inclusiv copiii, pot sa creeze pagini web sau sa posteze texte, fotografii, stiri. În plus, fotografiile si filmele pot fi modificate pe calculator cu usurinta. Pentru a verifica daca ceea ce ai aflat pe Internet este adevarat, cere ajutorulcelor care îti pot oferi si alte surse de informare. Nu descarca si nu instala programe pirat sau pe care nu le cunosti; ele pot distruge datele de pe calculatorul tau.
6. Nu raspunde la mesajele care te supara sau care contin cuvinte sau imagini nepotrivite! Pastreaza-le pentru a le arata în cazuri grave, Politiei. Daca primesti e-mail-uri, fisiere, fotografii sau programe de instalare care ti se par suspecte de la cineva pe care nu-l cunosti si în care nu ai încredere, sterge-le din calculator. Ele pot avea virusi sau programe care îti vor citi toate datele de pe calculatorul tau. Cere ajutorul unei persoane de încredere. Uneori, fisiere suspecte pot veni si din calculatoarele persoanelor de incredere, fara ca acestea sa stie.
7. Da dovada de respect, chiar daca nu-i cunosti pe cei cu care comunici.
Obligatia ta este de a-i proteja si tu pe altii. Nu trimite imagini jignitoare sau mesaje care ar putea sa le provoace frica sau sa-i puna în pericol.
8. Poti oricand sa te opresti din navigarea pe Internet sau sa refuzi sa continui discutiile pe chat, daca s-a întamplat ceva care nu ti-a placut, te-a speriat sau, pur si simplu, nu ai înteles. Poti scoate oricand din lista de contacte pe cei cu care nu mai vrei sa comunici.

Si lista ramane deschisa!

Cand armele sunt ilegale, numai delincventii au arme.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-08-2010, 08:53 AM
Post: #2
RE: Reguli navigare pe internet
nu-ti afisa nicodata poza in avatare. mereu am tinut cont de asta.

Lipsa de toleranta naste monstri.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-08-2010, 09:44 AM
Post: #3
RE: Reguli navigare pe internet
Asa Gogule, spune-le sa stie la ce se expun naivii. Cand imi bateam gura cu asa ceva eram luat de paranoic.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
10-08-2010, 11:41 AM
Post: #4
RE: Reguli navigare pe internet
puneti mereu linkuri spre surse.

Lipsa de toleranta naste monstri.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 
User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | WWW.PREMONITII.RO | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication