Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Diverse boli din jurul nostru
05-03-2010, 12:28 PM
Post: #1
Diverse boli din jurul nostru
Un virus inrudit cu Ebola a fost descoperit la niste lilieci din Spania.
Se pare ca acest virus nu infecteaza oamenii, dar...

Cand armele sunt ilegale, numai delincventii au arme.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-28-2010, 08:50 PM
Post: #2
RE: Diverse boli din jurul nostru
Epidemie de holera din Nigeria: 352 de morti

Nigeria risca o epidemie de holera, numarul victimelor ajungand la 352 in numai trei luni, au avertizat autoritatile.

Ministerul Sanatatii din Nigeria a emis un raport in care spune ca sunt aproximativ 6.400 de cazuri de imbolnavire incepand cu luna iunie. Medicii au detectat infectiile in 12 din cele 36 de state ale Nigeriei, scrie YahooNews.

"Dovezile epidemiologice indica faptul ca intreaga tara este in risc", arata raportul.

Holera este o infectie cu rata mare de raspandire care cauzeaza diaree, ducand la dezhidratare severa si posibil deces. Infectia este foarte contagioasa care totusi poate fi prevenita foarte usor prin curatenie si folosirea apei curate.

Ministerul da vina pe ploile torentiale care au favorizat raspandirea infectiei in zonele rurale care nu au conditii sanitare decente. In multe comunitati fantanile sunt inca descoperite, apa de baut devenind foarte usor un focar de infectie.

Epidemia a aparut imediat dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat in luna mai ca infectia ar putea reveni, mai ales dupa reducerea bugetului pentru campania de vaccinare.

ziare.com

Purtarea cu adevarat omeneasca este bunavointa fata de semeni. (Marc Aureliu, Catre sine insusi)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-29-2010, 12:41 PM (This post was last modified: 08-29-2010 12:41 PM by magda.)
Post: #3
RE: Diverse boli din jurul nostru
Epidemie de encefalita in India: Peste 200 de morti

Cinci persoane au murit in ultimele doua zile de encefalita numai in Gorakhpur, India, ridicand bilantul deceselor cauzate de epidemie in aceasta tara in 2010 la 211.

Dintre acestea, 200 au murit la spitalul BRD Medical College Hospital, iar celelalte la diverse spitale din tara, informeaza dnaindia.com .

In ultimele 24 de ore la acest spital s-au internat alti 16 bolnavi de encefalita.

165 de persoane sunt in prezent internate in diverse spitale din India cu acest diagnostic, majoritatea copii.

Encefalita este o boala transmisa prin intermediul tantarilor si se manifesta prin febra si stari de delir, provocand inflamari ale tesutului cerebral.

[Image: Epidemie-de-encefalita-in-India--Peste-200-de-morti.jpg]

ziare.com

Purtarea cu adevarat omeneasca este bunavointa fata de semeni. (Marc Aureliu, Catre sine insusi)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-31-2010, 09:04 AM
Post: #4
RE: Diverse boli din jurul nostru
Ghennadi Onişcenko, medicul sanitar-şef al Rusiei
O pandemie de holeră ameninţă planeta


[Image: 1293121882PhilippinesCholeraAFP-420.jpg]

Situaţia din Haiti, unde holera a făcut peste 2.500 de victime până în prezent, ar putea provoca o pandemie de holeră pe plan mondial, a estimat joi medicul sanitar-şef al Rusiei, Ghennadi Onişcenko.Potrivit acestuia, în Haiti, holera a dus deja la spitalizarea a circa 58.000 de persoane, în timp ce 335 de cazuri de contaminare s-au înregistrat în Republica Dominicană, ţară vecină cu Haiti, destinaţia preferată a unui număr important de turişti ruşi în fiecare an.

În acest context, medicul sanitar-şef al Rusiei a specificat că aproximativ 18.000 de turişti ruşi, care s-au întors recent din Republica Dominicană au fost supuşi la un examen medical de către specialişti ai Serviciului federal pentru protecţia consumatorului (Rospotrebnadzor) însă niciun caz de contaminare cu holeră nu a fost detectat.
Medicii manifestă îngrijorare nu doar din cauza răspândirii rapide a acestui virus periculos, ci şi din cauză că tulpina acestui virus rezistă la antibiotice. De aceea, a menţionat responsabilul sanitar rus, măsurile luate în Haiti pentru stoparea holerei nu au dat până acum rezultate tangibile.
O altă ameninţare la adresa sănătăţii omenirii vine din Tadjikistan, unde se înregistrează o epidemie de poliomelită. Numărul bolnavilor de poliomelită a depăşit cifra de 700 , iar boala a secerat deja 26 de vieţi în această fostă republică sovietică din Asia Centrală. AGERPRES

http://www.cotidianul.ro/133017-O-pandem...ta-planeta

Purtarea cu adevarat omeneasca este bunavointa fata de semeni. (Marc Aureliu, Catre sine insusi)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-07-2011, 05:49 PM (This post was last modified: 01-07-2011 05:50 PM by magda.)
Post: #5
RE: Diverse boli din jurul nostru
Alerta in Europa, dupa ce un mistret cu febra aftoasa a fost depistat in Bulgaria

Un caz de febra aftoasa a fost depistat la sfarsitul anului 2010 la un mistret in Bulgaria, iar autoritatile din Uniunea Europeana au decis sa impuna masuri de precautie pentru a evita raspandirea bolii.

Comisia Europeana a adoptat joi seara masuri de protectie urgente dupa ce mistretul salbatic, impuscat de vanatori la sfarsitul anului trecut, a fost depistat ca fiind bolnav de febra aftoasa.

Comisia Europeana a decis ca provincia Burgas este o zona de risc crescut, iar provinciile Yambol, Sliven, Shumen si Varna sunt cu risc scazut de contaminare, potrivit unui comunicat remis vineri de Comisia Europeana.

Transportul de animale vii susceptibile de imbolnavire (porci, bovine, ovine) din si catre zonele cu risc crescut si scazut este interzis, la fel si transportul de embrioni sau alte produse de la animale din zonele cu risc crescut.

Nu exista insa restrictii pentru transportul de produse de la animalele din zonele cu risc scazut.

Decizia se aplica si produselor care au fost realizate inainte de intrarea in vigoare a restrictiilor sau celor care au fost supuse tratarii, in conditiile in care acesta nu poate elimina febra aftoasa.

Autoritatile din Bulgaria au informat Comisia Europeana miercuri despre cazul de febra aftoasa. Mistretul a fost impuscat pe 30 decembrie, in zona Makevtci din apropierea granitei cu Turcia si prezenta leziuni la picioare. Testele au aratat ca suferea de febra aftoasa, iar unele mostre au fost trimise la laboratoarele Comisiei Europene.

Declararea cazurilor de febra aftoasa este obligatorie, in conditiile in care boala este extrem de contagioasa. Boala se transmite prin contact cu secretii si excretii ale animalelor bolnave sau celor purtatoare de virus (cabaline infectate), vehiculate prin haine, alimente, furaje contaminate. Formele grave ale bolii duc la deces in 80% din cazuri.

Masurile incluse in directiva adoptata de CE includ o ancheta epidemiologica, suspendarea vanatorii si interdictia hranirii animalelor. Vor fi obligatorii inspectiile veterinare in cazul animalelor vanate sau gasite moarte, iar in cazul speciilor susceptibile de imbolnavire, adaposturile cu astfel de animale vor fi monitorizate.

http://www.ziare.com/europa/bulgaria/ale...ia-1067113

Purtarea cu adevarat omeneasca este bunavointa fata de semeni. (Marc Aureliu, Catre sine insusi)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-09-2011, 10:55 AM
Post: #6
RE: Diverse boli din jurul nostru
Toxic!
La punctele de frontieră cu Bulgaria
Împotriva febrei aftoase, au fost instalate covoare îmbibate cu Virocid


[Image: 1294523738ddd_bestmedia.jpg]

Prefectul Claudiu Palaz a declarat sâmbătă, pentru Mediafax, că vor fi instalate covoare de dezinfecție la cele trei puncte de frontieră ale județului Constanța ca măsură de prevenție împotriva febrei aftoase, după ce în Bulgaria s-au descoperit mai mulți porci mistreți infestați.

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în colaborare cu Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră, vor asigura la punctele de frontieră Vama Veche, Negru Vodă și Ostrov, covoare de dezinfecție îmbibate cu soluție Virocid 5% pentru toate autovehiculele care vor tranzita dinspre Bulgaria.

Direcția Silvică și asociațiile de vânători din județul Constanța au fost atenționate să supravegheze cu atenție zonele de frontieră pentru a informa de autoritățile veterinare în legătură cu moartea sau îmbolnăvirea animalelor susceptibile de a fi afectate de această boală virala - mamifere biongulate: bovine, ovine, caprine, porcine domestice sau salbatice.

http://www.cotidianul.ro/134256-Impotriv...cu-Virocid

Purtarea cu adevarat omeneasca este bunavointa fata de semeni. (Marc Aureliu, Catre sine insusi)
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 
User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | WWW.PREMONITII.RO | Return to Top | Return to Content | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication